2011-05-16
 17:49:20

Kärleksmums

Smet:
150 g Smör eller Margarin
2 Ägg
3 dl Strösocker
3 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Kakao
1½ dl Mjölk
4½ dl Vetemjöl
Glasyr:
50 g Smör eller Margarin
3 msk Starkt kaffe
1 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Florsocker
Granering:
1-2 dl Kokos
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa upp ägg och socker poröst (fluffigt). Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao (sikta ner kakaon om den är klumpig). Vispa snabbt i hop allt till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölk, mjöl och det smälta smöret. Vispa ner detta försiktigt i smeten.
Smöra och bröa en form, eller så använder du bakplåtspapper i botten på formen. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delan av ugnen, 225 grader i ca 10-15 minuter.
Under tiden smeten är i ugnen och gottar till sig så passa på att göra glasyren.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner kaffet, kakaon, vaniljsocker och florsocker till en jämn och fin smet.
Bred glasyren på kakan medan glasyren är varm. Strö sedan på kokosflinger
Låt kakan stå och stelna. Skär sedan kakan i 4:kantiga bitar.


Louise - foto
PUBLICERAT: 2011-05-16, 18:42:47 | URL: http://wizy.blogg.se/

Gott med kärleksmums :)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!