2011-02-28
 19:58:42

Pizzabullar

Deg:
10 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
125 g Mjukt smör
4 dl Mjölk
Tillbehör:
1,5 dl ketchup
2 dl skinka
2 dl riven ost
Oregano/pizzakrydda
Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sedan det mjuka smöret och blanda ihop ordentligt. Arbeta snabbt ner mjölken. Knåda ihop till en fin deg.
Kavla ut på bakbord. Bred ut ketchup eller en god tomatsås på degen. Strö över skink strimlor och den rivna osten. Krydda med lite origano eller pizzakrydda.
Rulla ihop degen. Skär upp till ca 1 cm tjocka bitar och lägg i bullformar.
Grädda i ca 20 minuter på 200 grader.
Något gott som barnen gillar. Passar perfekt till mellanmål och som fika.
2011-02-28
 16:29:38

Utbildningsdag 1

Första dagen på diabetespumpen har startat. Hej å hå vad det är mycket som ska in i de lilla huvudet.
Nu när vi får insulinpumpen till Loisa så ersätter detta helt och hållet allt vad sprutor i magen och benet heter. Skönt. Men stick i fringrarna ska vi fortsätta med (kolla blodsocker). Så pumpen ska göra diabeteslivet lite lättare. Eftersom det pumpar ut små doser av insulin hela tiden, dygnet runt.
Det som är bra med pumpen med är att det kan ger mer exakta enheter vid måltiden. Kalas ju. Bolus heter dom här extra insulin doserna som man ger vid måltiden. Och sen finns det något som heter Basal med. Basal är insulin som pumpas ut i små doser hela tiden, 24/7. Det är med Bolus och Basal är inte lätt för mig att komma ihåg. Låter likadant i mina små öron. Men det kommer nog en dag då jag lär mig detta med.
Reservoar är ett annat nytt ord som jag har fått lära mig. Vill du veta vad det är? Det ska jag ta och tala om ändå för dig. Så det så. Reservoar är den lilla "kapsel" eller vad nu man kan kalla det som är fyllt med insulin. Från reservoaren så är det en slang ansluten till ingektionsstället. Man ska byta injektionsställe vart tredje dag. Alltså nål, plåster, slangar ja rubbet.
Som sagt är vet väldigt mycket för oss "gamlingar" att komma ihåg och lära oss. Men lilla Loisa har nog redan fått dille på det hela. Kul för henne.
2011-02-27
 21:22:57

Hjärngympa är nyttigt!!

Ordnade lite hjärngympa till små tjejerna här hemma. Lätt fixat med toalett rulle och lite leversnittar. Och sen slänga ner detta till dom små. Tog en stund innan dom fatta galoppen. Batty va först med att fatta det hela. Lisa va lite mer seg startad. Men dom reda ut det hela efter en stunds arbete.
Rätt intressant och se hur dom håller på med rullen för att få tag i det goda. Tror jag ska göra detta lite oftare. Så dom får träna huvudet lite mer.
Börjat små träna lite med Betty. Sitt är över på listan. Ska gå. Men tar tid. Duktig är hon. Men Lisa är bäst.
2011-02-27
 21:18:25

Paranomal activity och pizzabullar

Nu så har man kollar Paranormal Activity, ettan då. Fy tusan. Hjärtat i halsen och höll jävlar att pinka på mig en och annan gång. Snart sluta titta på sådana filmer. Skrämmande ju. Usch fy och tvi. Kramade Daniel hand väldigt hårt i mellan åt.
Efter filmen så va de 15 minuter innan Solsidan började. Hann slänga ihop en deg till pizzabullarna. Till och med att börja kavlva ut den ena degen. Snabbt och lätt färdig brett. Blev två plåtar med massa goda pizzabullar. Bara ett litet huvudbry. Inga fryspåsar. Fuck alltså. Se hur vi nu ska lösa detta. Innan sängen lär det bli ett kallt glas med mjölk och en pizzabulle med tacosås för min del. Mumms!
Så idag har jag varit ltie duktig i köket, om man får lov att skryta. Diskat, diskat och diskat lite till. Blir ju så när man är i gång och "arbetar" i köket. Blivit en sockerkaka och nu då pizzabullar. Daniel stod för att göra maten. Duktig han är.
2011-02-27
 18:09:39

Ge oss lite mer helg, kanske.

I väntan på Solsidan så tar vi och kollar lite film. Men vi har alltid samma problem med det hela. Vad ska man se?
Kaffet startat. Sockerkakan uppskuren. Nu väntar vi bara på att filmerna ska komma ner så vi kan krypa upp i soffan och flotta oss lite. Är ju ändå Söndag.
Ge oss mer helg!
2011-02-27
 14:58:59

Lisa tycker om att använda Betty som kudde

2011-02-27
 13:09:25

Tidig söndag.

Sista dagen på denna veckan. Näst sista dagen på denna månaden. Skepp å hoj. Snart är vi på väg in i Mars månad. Hej å hå vad tiden går fort. Swich säger det ju fan bara. Hinner ju knappt med.

Börja söndagen med att vakna strax efter 7. Lilla hunden ville ut och göra lite små behov. Sen va det bara direkt tillbaka till sängen och mysa lite till. Nästa gång men vaknar så får man frukost på sängen och ser att klockan är nästan 11. Sovit bort nästan hela dan. Fan fan fan. Kan inte påstå att jag är bakis idag. Inte direkt sleden heller för den delen. Men sen är det faktiskt söndag och då får man ju nästan ligga och dra sig länge. Så idag blir det nog fan inte många knop gjorda. Tänkte ställa mig i köket om en timme eller något och göra lite pizza bullar av något slag. Kanske till och med någon liten kaka.
Blir nog lite plugg idag med. Behövs verkligen. Ska ju nästan tillbaka till skolbänken i morgon. Fast inte i skolan utan ska vara inne på sjukhuset i Växjö och lära oss lite om Loisas diabetespump.
2011-02-26
 19:10:09

Möblerat om lite

Så där ja. Nu så har vi varit lite duktiga idag. Tog oss båda i kragen och möblerade om på lilla Eddies rum. Lite förändring blev det. Men bara lite som sagt. Hoppas att lilla pojken märker något. Och att han blir lite glad för det lilla vi gjort.
Dock så är det lite som behövs inhandlas, tycker jag, till barnens rum. Typ si så där mer förvaring av något slag. Tur att man har IKEA så jävla nära.
2011-02-26
 17:43:45

Reebok Easytone

Någon som har någon typ "erfarenhet" av Reebok Easytone?
Sitter och funderar på nya promenad skor. Och har på något höger lixom snöat in på dessa. Verkar lixom vara rätt bra.
2011-02-26
 17:24:38

Hundjävlar!!!!!

Hundjävlar säger jag bara. Eller jag säger det inte jag skriker det. HUNDJÄVLAR!!!
Mina så kallade snälla söta underbara flickor har fan gjort bort sig totalt idag. Fy säger jag bara. Fy fy fy...
Hade resterna av tacopajen idag. La upp på tallriken och sen gick vi och satte oss i soffan. Va en liten bit tacopaj kvar i köket. Så när vi hade ätit upp så går lilla söta Daniel ut i köket för att ta sig en "efterrätt", han passar dessutom på att ge flickorna en pytte liten bit paj. Han kommer snällt tillbaka och sätter sig i soffan tillsammans med mig. Hundarna följer efter honom. Men försvinner väldigt fort igen. Det är tyst. För tyst och stilla. Börjar undra vart hundarna är och gör. Så jag tar mig i kragen och går ut i köket. Vad tror ni jag får se där? Joo ni, det ska jag tala om. Lisa har hoppat upp på stolen, tagit pajbiten som va på köksbordet och står nu på stolen och gluffsar i sig detta. Betty är på golvet och tuggar upp det som faller ner. Fy fan säger jag bara. Hundjävlar! Tar tag i dom båda och efter lite gnäll från deras sida så fyar jag ordentligt på dom. Usch!
Väluppfostrade flickor, fan heller att dom är det idag. Bah! Arg arg arg...
2011-02-26
 15:06:10

Rosa djur, som simmar i havet och har svarta ögon.

Vad kan detta vara för djur?
:)
2011-02-26
 11:43:43

När Daniel fick rosorna

"Älskling gråt inte" - Jag
"Det gör jag inte. Fällde bara en tår" - Daniel
2011-02-26
 11:40:55

Fredags kvällen

Igår så va de verkligen soff mys för hela stora slanten. Heja heja heja!
Tacopajen gjorde sig jävligt gott i munnen på oss, tillsammans med Chill Out i vinglaset och Baksmällan på tv-skärmen. Ljusen tända och stämningen på topp. Lööövely. Så det ska vara, tror jag om inget annat så hoppas jag det.
Filmen "Baksmällan", ja vad ska jag säga om den tro? Fick lite flach backs från minnesluckorna som dom hade i filmen. Filmen bjöd på en hel del sköna skratt. Nu kan jag lugnt förstå vad Jimmy menade i höstas om min fylla jag lyckades få till samt den där satans baksmällan tillsammans med kraftiga minnesluckor. Kan ju tala om att Jimmy inte ens va med och han bor inte i närheten av mig, utan uppe i Uppsala någonstans. Men han visste mer än jag själv. Hur fan kan detta gå ihop sig. Men men. Tycker i alla fall att filmen va skön. Ta och se den! Låt dig själv få skratta och njuta av att andra också kan tabba sig totalt. Aldrig mer en svensexa i Las Vegas, typ. Haha. Men nu ska de faktiskt komma en tvåa med. Spännande.
2011-02-26
 11:31:21

Fick nästan frukost på sängen

Hade jag bara legat kvar i sängen 5 minuter till så hade jag fått frukost på sängen. Men nu blev det i stället frukost i soffan. Men det va helt klart mysigt det med. Karln min kan konsten att skämma bort en lite smått. Fast vi är nog båda rätt duktiga på det där med att skämma bort varandra.
Smörgås, kaffe, jouice och för min del vatten.
Helvete vilken jäkla skallebank jag  har dragit på mig. Skojar man inte med. Vakna med skallebarn är fan bland det västa jag vet. Usch alltså. Får nog ta ett par piller mot det och sen dra mig tillbaka till sängen. Nojsa med kudden.
2011-02-26
 11:09:55

Tacopaj.


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
0,75 dl flytande margarin
1 dl kesella
Fyllning:
400 g Köttfärs
1 påse taco krydda
1 lök
1 klyfta vitlök
3 ägg
3 dl mjölk
Tillbehör:
Gurka
Paprika
Riven ost
Cream Freach
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och degen vila i kylen 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader. Börja sen med att steka köttfärsen i olja eller smör tillsätt sedan taco kryddan enligt anvisning. Rör om och till sätt den hackade löken och pressa i vitlöken.
Tryck ut pajdegen i en form. Lägg köttfärsen i pajskalet. Tillsätt det uppvispade ägg och mjölk blandningen. Strö över lite riven ost innan du gräddar pajen. Låt pajen gräddas i ca 40 min om det är en stor paj eller 20-30 min om det är en mindre paj.
Smaklig spis
2011-02-25
 17:24:44

Ella... :(

Är väldigt ledsen. Mamma är ännu mer ledsen. Hon måste lämna tillbaka sin lilla Ella. Buhu...hon gör konstiga saker som te x morrar åt pojkar/killar/karlar/gubbar och hon har tom naffsat/bitit efter min lillebror Daniel. Stackars mamma som måste göra av med sin lilla flicka. Liten tår faller ner för kinden.
Hon ska inte avlivas alltså. Hon ska bara tillbaka till kennlen som vi har kontakt med. Mor och jag har våra två små flickor bara på foder. Så hon ska bara lämna tillbaka henne. Men det är inte så bara egentligen för det är ett stort tungt beslut. Svider. På Torsdag nästa vecka ska detta ske. Tur för mamma att hon ska vara "barnvakt" till mina små tjejer över helgen så hon inte gråter ner sig totalt. Får låna mina tjejer så mycket hon vill, när hon vill, om hon vill.
2011-02-25
 17:17:01

Nästan ett eko i kylen

Tror jag ska ta och börja på maten lite smått nu. Soffan är så grymt skön men måste göra lite nytta. Mannen har kommit hem från jobbet. Duktig karl. Nu sitter han och pratar med sig själv och sina räkningar. Bon Jovi spelas på lagom skön nivå och man är bara totalt avslappnad. Flickorna ligger och mer eller mindre sover på en varsin sida om mig. Så söta. Kärlek det där.
Rensade i kylen efter att ha fått lite smått panik. Daniel tyckte att jag va duktigt så det måste jag nog ha varit. Kan ju säga att det var denna kyl i behov av. En mindre rensning på gamla utgångna saker. Örk! Så nu har vi mer plats i kylen. Nästan så att man kan höra ett litet litet eko, nää så tomt är det inte. Det är bara lite mer plats för saker och ting nu. Bra värre liksom.
Blev lite glasburkar tömda med. Yeah!! Dom är mina mina mina...hihi... Alltid bra att ha, typ. Kanske får för mig att göra något gott som jag kan fylla bukarna med. Så här ska det inte kastas några glasburkar. Hör sen!
2011-02-25
 15:07:22

Förmidda i Älmhult

Fy tusan. Nu är jag nästan totalt helt slut. Tar på ens krafter att vara lite aktiv. Fara och flänga som en sorts jojo, typ. Ner till älmhult och tillbaka var min lilla utflyckt på förmiddan. Så nu blir det soff mys innan karln min kommer hem från work. Sen blir det nog lite mer mys på det.

Fotograferingen gick totalt bra faktiskt. Över förväntan. Så nästa vecka typ onsda-torsda så får jag hem bilderna. Längtar. Blev både par bilder och enskilda. Guuuud så phöta dom är. Kan ju nästan ta och äta upp dom. Fast, innan vi ens hade kommit iväg till Älmhult så la Lisa en stor äklig gul tunn spya i baksätet. Fuck fuck fuck säger jag bara...men nu är det borta. Hoppas jag i alla fall. Torkat och haft mig på sätet. Dumma dumma dumma lilla Lisafisa.
Dagen har även bjudit på lite mindre shopping på IKEA. Fick dock inte tag i allt som jag skulle vilja ha. Bordet fanns inte i min färg. Attans med. Fast vad gör det egentligen. Blev lite andra saker i stället. Lite ljus till Daniel och dom där glasen. Rödvinsglas blev det bara. Så dom ska vi pimpla ur i kväll. Hoppas att dom är goda. Sen passa jag på att köpa tre blommor av något slag till mitt sovrumms fönster hemma i Älmhult. Tjusigt så. Hittade ett par ramar på Fynd me. Så blir det några lyckade bilder från fotograferingen så vet jag vart jag ska sätta dom. Nog om IKEA nu, blev handlat på Willys och Systembolaget med. Blir tacopaj i kväll, hoppas jag i alla fall, tillsammans med lite rötjut. Mums. Vårt typ vanliga Fredagsnöje när vi inte har barnen. Let´s Dance och kanske någon film. Så det ska vara.
Har fresten köpt tre röda rosor till Daniel. Kärlek.
2011-02-25
 14:29:55

Eehe..?!?

2011-02-24
 22:55:13

...saknar...

SAKNAR MINA LINSER
VILL HA MINA NYA LINSER NU


2011-02-24
 22:47:33

"Paranormal activity 2"

"Paranormal activity 2" va verkligen en film som jag gärna hade kunnat skippa att se. Fy tusan va läskig om jag får säga min mening. Tur jag hade karln i soffan tillsammans med hundarna. För hade jag kollat på den filmen själv hade jag nog fan sketit ner mig.
Och när vi ligger som mest spända i soffan och det är mer eller mindre som mest läskigt på filmen så...usch... Börjar mina hundar skälla och det kommer ett ljud i från hallen. Vi sätter oss upp helt jävla totalt spända och undrar vad fan det är som händer. Daniel smyger försiktigt ut i hallen tillsammans med hundarna och ser att det ligger ett brav på hallmattan. En räkning, grannen måste ha varit nere och lämnat den till oss Nu. FY FAEN säger jag bara. Trodde jävlar att vi skulle skita ner oss både två när allt detta hände på en och samma gång.
Fast nu är jag nästan lite sugen på att se ettan med. Dock ska den tydligen inte vara lika bra som tvåan..hm..
Kan ju lungt och säkert säga att natta kissa hundarna gick super snabbt. Vill inte vara ute för länge. Usch. Och nu ska man ta och fixa till sig in för nattens sov timmar. Vågar man sova? Kanske måste ha sänglampan tänd.
2011-02-24
 18:42:24

Skulle vilja ha lite Vårnyheter från Bluebox


Nest - skålar, måttsats, sil och durkslag (8 delar)


Index - ställ med 4 skärbrädor (med symboler)

Men gud alltså. Dessa praktiska Vårnyheter från Bluebox skulle jag vilja ha hemma i mitt kök. Härliga fäger och praktiskt förvaring. Allt i ett. Smidigt och praktiskt. Ge mig!!!
2011-02-24
 18:05:10

Ikea?

Foto: IKEA
Tror detta ska bli ett av mina få köp på IKEA i morgon.
LACK-bordet är något jag bara måste ha hemma nu. Och nya vina glas är något jag funderar på att köpa till Daniel. Dessa glasen är inte något jag dirket är sugen på. SVALKA röv- & vittvinsglas, 6 st för 39:-, funkar att dricka ur men jag har redan spanat in ett par andra inne på IKEA.
2011-02-24
 17:49:20

Ny badad bil. Prima skinka.

Daniel har fått en ny tvättad bil. Och han trodde faktiskt knappt att det va hans bil som stod på parkeringen när han kom in efter att ha kissat mina små flickor, trodde mer på att det va en till i byn som hade likadan vil som han. Tvungen att fråga mig och jag hade gjort något som till exempel tvättat bilen. Jojo mensan det hade jag. Sa till och med förlåt. Ut i fall att. Men men, nu har vi en ny tvättad fin SAAB 9-3 i alla fall. Så tjusigt så.
Den va faktiskt inte jätte smutsig nu när jag tvätta henne. Men jag kände bara att jag va tvungen att göra det. Ny badad bil, prima skinka!
2011-02-24
 17:31:32

Älmhult idag. Älmhult imorgon.

Hemma igen efter att ha varit i Elmet en snabbis. Varit hemma och hämtat små saker som man saknar och behöver ibland. Varit hos söta optikern och kollar linserna me idag. Såg bra ut sa hon. Men min Vänsta lins hade fått sig en reva och sen tyckte hon att jag skulle testa en annan sorts lins eftersom jag får lite problem med synen fram mot kvällen. Så nu får jag ha glasögon igen ett par dagar. Pest och pina. Får dom nya linserna nästa vecka. Längtar vrål mycket!
I morgon så ska jag ner till Älmhult, igen. Flickorna ska fotograferas. Funny funny!
Tror jag ska passa på att ta en vända på IKEA då med. Ska hämta mina LACK bord hemma och ta med dom till Vislanda och köpa ett nytt LACK bord till mig själv. Blir nog lite annat smått och gott på IKEA samtidigt när jag väl går där. Brukar bli så. Blir Maxi och Systemet i morgon med. Lite helg gott ska handlas när man ändå är i "stan".
Men tusan va kul och spännande de ska bli att fotografera dom små tjejerna hos en fotograf. Det är Djurbilden som kommer till Älmhults Fröhandel. Minns jag inte helt suddigt så tror jag faktiskt att jag har fotograferat en tidigare hund jag haft för samma förtag. Snygga bilder. Så hoppas att det blir lika lyckat i morgon.
2011-02-24
 11:08:01

Låter köket vila lite idag.

Blev pizzapullar i kökstjänsten igår. Bild och recept kommer lite senare. Smarrigt goda blev dom. Praktiskt mellis till dom små söta barnen här hemma eller till min söta pojkvän som gillar mina små köksideér.

Idag blir det nog inget mys i köket. Tror jag. Men man vet aldrig. Kanske rätt bra och låta köket vila i från mig. Bara fixa lunch till Daniel. troligen det ända jag hinner nu känns det som Ska ner till Älmhult och göra ett par ärende idag, eftermiddag. Ska även ner i morgon, igen. Så kanske får sparande köksmyset till helgen eller nästa vecka.
Göra en liten tårta till födelsebarnet. Fast han fyller år idag, 5 år, stora pojken. Men kommer inte till oss förens på Måndag. Ack som man längtar efter dom små barnen.


2011-02-24
 10:03:53

Svamp i underlivet. Kantareller?

"När man säger att det är svamp i underlivet så är det ju klart att man inte menar kantareller!"

// Helena Berglund i Heartbreak Hotell
2011-02-23
 15:21:17

Kökstjänst, igen

Ska gå tillbaka till min plats i köket och göra något nytt. Bullar av något slag *hemlig*.

Precis varit ute med flickorna på en 4,5 km runda. Varmt och gott att komma in igen för ute är det inte någon värme. Bara långt långt långt borta.
Tycker att våren kan komma till oss snart. Fast, jag har funderat. Vi ska nog inte hoppas på för mycket alltså. Vi har ju något som heter Aprilväder. Och det kan ju innebära allt möjligt i väderväg, typ. Men mer sol och lite lite lite mycker mer värme hade varit väldigt uppskattat. *önskar hårt*.
Solen skiner ute. Men det är alldeles för många minus för att man ska kunna känna av värmen i från solen. Usch!
2011-02-23
 12:01:37

Regnbågstårta.


Foto: One Charming Party


Den kommer från Sara Westbrook och Brittany Egbert som driver företaget "One Charming Party", vilket säljer DIY-idéer för barnkalas.



Inget jag skulle våga göra. Får låta ögat vila på dom underbara söta färgerna som går i alla regnbågens färger. Otroligt vackert. Tänk och få bjuda på detta till ett barnkalas eller själv få bli bjuden på en sådan söt tårta. Mums!
2011-02-23
 10:19:13

Betty satte sig på kommando igår

När ett barn tar sitt första steg eller säger sitt första ord så blir man ju helt till sig. Kan ju lugnt säga att jag blev det samma igår när Daniel satt och mumsa banankaka framför flickorna igår, och sa först Sitt till Lisa som vackert satte sig ner och sedan till Betty som lite försiktigt och tvektsamt satte sig. Betty satte sig på kommande!! Fy tusan vad glad jag blev. Helt otroligt varm inombords. Vår lilla lilla lilla söta flicka kan sitta (ibland) på kommando!!! Hon börhar lära sig. Fy tusan vad glad man blir.


Föräldrar blir glada över sina barn. Jag blir glad när mina hundar lär sig något nytt. Trodde inte att Betty skulle sätta sig ner. Men tjoooho den lilla flickan kan!!!
Inte bara Daniel som ÄLSKAR mina bakverk, Hundarna med!
2011-02-23
 08:42:40

Just nu...



Just nu i soffan så ligger mina tjejer och myser.

RAKKAUS
2011-02-23
 08:41:42

Banankaka

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 övermogna bananer

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker och kanel, rör ner i smeten.
Tillsätt matfett och mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form och bröa den med havregryn. Häll i smeten och grädda 40-50 min 175 grader.

2011-02-23
 08:34:14

"Vart är bollen? Ta bollen!" - det finns ingen boll

Ibland så slutas man aldrig förvånas. Och då vill jag säga Aldrig.
Daniel och jag låg i sängen igår eftersom det var dags att släcka lampan och sova ett par timmar. Betty låg i buren som vanligt och vi hade en mycket trött Lisa i sängen. Hon va nog både trött i ögonen och på oss (Daniel). För, först låg hon mellan mig och Daniel men efter att Daniel hade jävlats lite me henne så flyttade hon jobbigt nog på sig. Ner till mina fötter. Daniel fortsätter att reta henne lite. Alltid lika kul och se på detta stohej. Haha. Lisa mer eller mindre bara blänger på Daniel, precis som om hon säger "Sluta nu för fan, ser du inte att jag är skit trött och vill sova". Men när Daniel helt plötsligt säger "Vart är bollen? Ta bollen! Vart är bollen, Lisa?" . Så vaknar den lilla trasselsudden till liv. Bara så där i en handväning så står hon upp och kollar sig omkring efter någon leksak. Inte en leksak i närheten. Daniel låsas kasta iväg en leksak. Och den lilla små korkade Lisa springer jävlar och letar efter den. Där brister det. Trodde fan inte min smarta hund skulle vara så dum. Skrattar gör vi. Ojoj. Hon går på de en gång, två gånger och till och med en tredje gång. Sen börjar hon leta efter leksaker i sovrummet, vilket vi inte hade. Men ett tuggben hitta hon. Hoppa upp i sängen, på "sin" säng halva och tuggar lite. Daniel och jag vi skakar mest på huvudet.
Som sagt, ibland så slutar man aldrig att förvånas.
2011-02-22
 16:50:28

Lite gjort men inte så mycket som jag borde

Har fått lite lite lite vettigt gjort idag. Kladdkaka i förmiddes, den fick snällt följa med Daniel till jobbet och snart får jag "domen". Gjorde lunch till Daniel med dock så åt jag inte med honom som jag hade tänkt mig. Men men, shit happens. Plugga har jag inte heller gjort. Men plockat lite här hemma och funderat på om jag ska våga möblera om på Eddies rum. Backar två steg och går ut i från rummet. Gör det inte säger huvudet och kroppen fast jag själv vill. Men tog faktiskt och lyssnade på kroppen och huvudet. Slängde igång en film i stället. Kogänget. Tjosan hoppsan och så somna jag på soffan. Fuck me. Men men, som sagt shit happens. Nu är man i alla fall typ vaken. Har ätit och till och med bakat en banankaka som står i ugnen och gottar till sig lite. När klockan ringer och den ska ut ur värmen så är det en liten promenad med hundarna som är tanken. Älsklingen jobbar över idag. Så han är snart hemma. Strax efter 17. Ska fråga honom vad han skulle tycka om att jag tog tag i min SvenskaB kurs som jag har vilande. Hm. Våga eller banga? Stor fråga det där...
2011-02-22
 10:19:38

Små pilar på golvet och en lapp på soffbordet...

Va ju inte alls på gott humör igår som sagt. Och när karln min kom hem från tandläkaren så måste han ha märkt detta. Så mot kvällens ände efter att jag hade varit ute me flickorna så hade han haft lite lite lite fuffens för sig. Fixat kvällskaffet, lagt ut små pilar från hallen in till storarummet och på soffbordet så låg där en lapp med dom underbara orden "Jag Älskar Dig Rebecca" och ett stort hjärta. Fy tusan vad glad jag blev. Det värmde långt in i mig.
Lite knäpp är han, den där Daniel. Men ack så mycket jag älskar den tokstollen. Han vet hur han ska få mig att le och bli glad på nytt.
2011-02-22
 09:42:51

Bakning & plugg

Idag så står det lite bakning, plugg och förhoppningsvis promenad på schemat.
Börjar med att diska och baka tänkte jag. För sen så kommer älsklingen hem på lunch och tänkte faktiskt försöka göra honom sällskap med att äta. Har nog bara hänt en eller två gånger vi har ätit tillsammans. Annars brukar jag bara sitta och titta på när han äter. Skärpning Rebecca! Äta bör man annars dör man. Men va fan, dö ska man ju göra ändå..hm.. Baka kladdkaka och kanske ett par söta muffins, om han har formar hemma till det. Älsklingen skulle ju kunna ta me sig något gott till eftermiddagskaffe på jobbet idag. Se vad jag lyckas ställa till med i köket *ler*.
Pluggande kommer bestå av Loisas pump hon ska få på Måndag. Kollade på den lite igår. Fattar lite lite lite. Men det är då inte mycket. Och med min inlärningsförmåga som ligger på absolut Noll så kommer detta nog bli hårt värre. Aja, får ta och skärpa mig där en sekund eller två. Hittade en sida på nätet i går som hade lite lätta "förklarings" videon, så jag tror jag får ta den vägen tillsammans med pumpen och boken. Ska fan klara detta. Heja heja Rebecca!

Kläderna jag har fått på mig idag och dom ska inte åka av, ännu. Så ingen nakenchock för Daniel i köket idag.
2011-02-22
 09:29:42

Kladdkaka

2 Ägg
3 dl Strösocker
1 ½ tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
4 msk Kakao
1 ½ dl Vetemjöl
100g smält Smör

Gör så här:
Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform (bröa te.x med kokos för en sötare smak). Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30-35 min.




Du kan alltid göra kakan lite "roligare" te.x lägga chokladbitar i smeten innan man gräddar i ugnen. Bara fantasin som säger stopp egentligen.
2011-02-21
 15:05:30

Sockerkaka

3 Ägg
2,5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
3,5 dl Vetemjöl
150g smält Smör

Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd i vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Tillsätt det smälta smöret och rör smeten slät och fin. Häll sockerkakssmeten i en smörad och bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40-50 minuter.



Jag la äpplebitar i botten på formen som jag pudrat med socker och kanel. Blev riktigt smaskigt, kände för att göra en god kaka lite godare. Smälter i munnen.
2011-02-21
 11:50:38

Älskade solstrålar


I fredes tog vi först tåget till Alvesta. Sedan bussen till Vislanda.
Och vi hade solen med oss hela tiden.
Kall sol men ack så underbart att den verkligen försökta värma oss.
2011-02-21
 11:31:03

Endast i underkläderna vid disken

Ut kommer jag från duschen. Tar på mig linserna, bh, trosa och strumpor. Går runt i lägenheten och plockar lite. Lyssnar på hög musik via Spotify. Försöker tycka om situationen. Går inte som jag vill, tankarna bara spinner om kring i huvudet på mig. Har ännu inte fått på mig mer kläder än bara underkladerna. Ställer mig och diskar lite så att jag får undan röjt i köket. Hem kommer Daniel för att byta om lite snabbt innan han ska vidare in till stan. Tandläkaren väntar på honom där. Han kollar lite smått chockat på mig där jag står, vid disken i bara underkläder och säger "eehe, okey?!?", jag vänder mig bara om och "får jag inte stå och diska så här?" , "joo då" får jag som svar innan han går och slänger av sig arbetsbyxorna och tar på sig jeansen. Får en snabb puss av honom innan han går ut genom dörren igen. Hoppas att dom kan hjälpa honom med hand elendiga tand. Stackars prinsen min.

Jag är nog verkligen inte på hugget idag.

Plockat undan lite på barnens rum och i resten av lägenheten. Röjt undan disken och nu funderar jag på om jag ska göra någon sockerkaka till i eftermiddag. Snart dags att ta ut mina små flickor med och då måste jag så klart få på mig kläderna. (hard work).
2011-02-21
 09:42:58

Bara ord. Bara tankar. Huller om buller.

Ibland så finner jag inga ord. Men ändå så snurrar det så många tankar i huvudet. Vet bara inte hur jag så få ut allt. Hur jag ska säga det. Hur jag ska skriva det. Allt tar bara stopp. Frustrerande. Det finns där, men kommer inte ut. Ibland så blir jag bara så trött på mig själv. Vet inte var eller hur jag ska göra saker och ting rätt. Blir bara fel i slut änden känns det som. Får leva i nuet och äta lyckokänslorna jag har inom mig. Men tänk om dom tar slut. Vad ska jag då göra. Jag vill inte, jag bara inte det alltså. Världen skulle rasa för mig. Bit för bit. Livet är lite som ett puzzel i mellan åt känns det som. Var bit faller på plats. Men i väldigt många puzzel så saknas det ju bitar. Det går ju inte riktigt ihop då. Faen me. Inte en lösning någonstans. Dom säger att hoppet är det sista som överger en. Ska man hela tiden leva på hoppet då eller. Det går ju inte. Grå hårig i förtid med en sår blödande mage.

Tror jag lägger ner detta för stunden. Blir nog fel till sist. Som det mer eller mindre alltid blir för mig.
2011-02-17
 20:09:55

Evigt våriga tulpaner

Kan inte få nog av alla dessa vackra tulpaner. Bara njuter. Köper hem en buket varje gång jag kommer hem till lägenheten. Myser och njuter när jag tittar på buketen. En evig vårkänsla.
2011-02-17
 18:42:07

Stående solarium, rea stövlar och "blekning"

Efter att ha varit i hallen idag så tog jag och unnade mig en enastående solning. Fy faen va underbart gött det va alltså. Bra resultat i de solariet med. Så nu jävlar ska jag ha det i fortsättningen. Stå-upp-solarium. Fräsigt värre alltså.
Träffade J och drack lite kaffe hemma och snacka skit. Sluta med att vi tog Fabian ner till JC/Scorett och kollade slut rean. Blev ett par stövlar till mig och ett par till J. Hittade lite kläder med. Men köpte inte. Börjar fundera nu. Så kanske kanske kanske att man ska ner och kolla det i morgon.
Nu blir det absolut lugnt på hemma plan. Tänt en himla massa ljus. Skruvat upp elementen. Sitter med färg i håret, Rebecca goes Blond. Men det där Blonda är verkligen bara tillfälligt kan jag säga. Ska slänga i en annan färg sedan. Tvungen att typ bleka håret. Pest och pina. Men blir kanske bra.
Blir en jäääävligt lugn kväll idag.
2011-02-17
 09:48:36

Vill tillbaka under täcket

Vill då fan bara lilla i sängen långt under täcket och tycka synd om mig själv. Har lite feber, stickande, kliande känsla i halsheletet, igenkorkad i snoken, trött och matt i kroppen. Så jävla okul alltså. Orkar inget, ska snart bege mig till bussen och åka till hallen. Inte alls motiverad.
Unnar mig en solning på hemvägen när jag är tillbaka i byn.
2011-02-17
 09:15:08

Sambo?

Någon på Daniels jobb - Ska hon vara hemma själv?
Daniel - Nää då, min sambo är hemma och tar hand om henne.

Något sådants sas det igår när Daniel fick hämta lillflickan i skolan och bli vab. Men som tur va och för ovanlighetens skull så var jag hemma/kvar i Vislanda och kunde ta henne. Så Daniel kunde jobba dagen ut.
Lite kul att han sa att vi va sambo *happyhappy*
2011-02-16
 19:53:56

Porsche Panamera S

En sådan här snygg Porsche Panamera S i lilla Vislanda. Blev lite dreggen i mungipan. Eller så kanske det va dregglet som va kvar sen jag legat och vilat lite gott på kudden. Aja, strunta i det nu. Porschen va i alla fall riktigt läcker. Snygg blå ton på henne. Flört flört med ögat på den lilla bilen.
Bilden är tagen i från Porsches hemsida
2011-02-16
 19:38:15

Mindre snygga semlor.

Semlorna va uppskattade fast dom inte va så snygga som jag hade önskat mig. Får göra snyggare nästa gång jag ska göra det, vilket blir snart tror jag. Och så ska jag absolut vara piggare. Ingen feber nästa gång. Uch och tvi.
Pigg pigg pigg ska jag vara. Nöff nöff.
2011-02-16
 14:46:47

Semlor


Vaniljsemlor med riven mörk choklad med raspberry smak.







Oj, dom har vist platats till lite. Får fylla upp dom lite innan servering.
2011-02-16
 14:43:29

Är verkligen inte mitt vanliga Jag

Idag är jag verkligen inte Catwomen alltså. Men lite har jag fått gjort. Dock inte allt jag skulle vilja, men får nog lyssna på kroppen och karln min. Sängen! Ska bara...diska...gå ut med hundarna... Ja juste det, det är hela tiden Ska bara. Nu har jag i alla fall fått lite mat i min mage och ett mellanmål i lill tösens mage, sista kläderna i tvättstugan upphängda. Fixat till semlorna med, fick lite hjälp av lilltjejen. Så nu ska vi bara ha hem karln och pojken (kommer efter 16).

Fixa det lilla jag "måste" göra innan jag slänger mig i sängen, igen.
2011-02-16
 10:42:34

Liten flicka sjuk

Ojsan hoppsan. Nu får jag snart sällskap av en liten sjuklig som är på väg hem från skolan. Liten flicka är sjuk och får komma hem och snora lite i stället för att vara i skolan. Ska försöka friska på oss lite...
2011-02-16
 10:33:49

Frukostbesök i morse.

Fick en "frukost" stund med karln min. Han kom hem på sin lilla frukostrast. Paff man blev, faktiskt. Hade inte väntat hem honom förens till lunch. Men det var bara myspys att få ha hem honom lite tidigare. Han frukostade och jag tog bara kaffe. Totalt nyvaken mer eller mindre. Fått kläder på mig och precis varit ute me doggsen när han kom hem. Karln hade satt upp en tvätt tid till mig. Så jag har något spännande att göra idag. Duktiga lilla söta jag. Så nu är tvätten igång. Lunchen ska funderas ut, pytt i panna av något slag blir det nog till honom. Sen så ska jag förbereda lite semlor till oss. Blir nog en vända med hans rosa porriga fru dammsugare lite hastigt och lustigt i lägenheten.


Känner mig skit pigg alltså, NOT. Har haft feber i natt och den jävlen är kvar i mig. Försvinn du äkliga fanskap! Svetten sprutar, utmattad, frossa, halsont, snuvit snok. Skepp å hoj, förkyldning på besök tro?
2011-02-15
 12:52:38

Go Bananas?

Känner egentligen bara för att go bananas på mig själv och göra något tokigt. Vad? Hur? När? Vet inte. Hjälp mig någon! Eller det kanske inte är mig själv jag vill go banans på. Utan, jag kanske vill ha ett "offer" (kollar på Lisa). Hm, Lisa får vänta tills vi är på hemmaplan. Vem eller vad ska bli mitt "offer" i stället då. Bah, vansinnigt detta ju. Kanske är ungarna rum som behöver en omgång. Orkar inte idag, dom kommer ändå snart hem. Svärföräldrarna ska hämta dom på fritids/dagis. Äch, jag tror jag sparar på mina go bananas ideér och energi till en annan dag helt enkelt.


Ska nog slänga mig i soffan äta en banan och kolla Hitta Nemo. Igen.
2011-02-15
 11:18:17

Badkar, ja tack!

Hugedamig vilka varma vindar (NOT). In kommen efter en promenad och försöker få upp en normal tempratur i kroppen igen. Nu skulle det faktiskt varit jääävligt gott med ett badkar.
2011-02-15
 09:42:56

Tidig morgon i Vislanda

En tidig Tisdag i Vislanda börjar bra tycker jag. Ska snart fortsätta dagen med att ta den där kalla "långa" rundan så man får den avklarad med. Lisa har fått sig en mindre genom gång i pälsen tillsammans med herr kam. Betty tog en speed date med kammen också. Och då menar jag verkligen speed date. Jäkla tur hon ska till frissan på Fredag alltså. Så jag slipper slåss med henne. För vi behöver ju inte bli mer ovänner än vanligt. Lisa låg så fint och snällt medans vi gick igenom pälsen på knutor. Lite mys blev det med, massage som hon bara älskar. Berörning i all ära.


Nä, på med pjuksen och hoppa ut i snön och jobba med vinden.
2011-02-14
 17:45:17

Cosbylainen

2011-02-14
 17:18:52

Vänster fot bytes

Tror alltså ärligt talat att jag har närvproblem i min vänsta stor tå. För det gör jävligt ont. Något som är extremt fel. Mer fel än det brukar vara, alltså. Ont ont ont kan jag bara tala om att det gör.
Böjer jag tån så stramar det väldigt obehagligt. Jävla bajs skit alltså.


Någon som vill ha en extremt jobbig vänster fot? Bytes mot något bättre. En höger fot kanske. Eller en ny fungerande vänster fot. Någon?
2011-02-14
 16:58:18

Born this way

2011-02-14
 15:19:07

Vill?

VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL  hjärta på dig  VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL VILL
2011-02-14
 14:04:02

Koh Thai i Lördes

I lördes så tog vi och åkte in till stan för att lyxa till det lite med att äta ute. Blev en bit mat på Koh Thai i Växjö. Rätt mysigt faktiskt. Och maten, aa jo den va god den med. Sällskapet jag hade va det bästa. Väl hemma sen så blev det ett par glas rötjut som va kvar sedan fredagen. En film på det. Det kunde inte bli mycket bättre än så.

Blev en runda på Rusta. Lite mindre shopping och lite tapetinsperation. Daniel är lika sugen som jag på att tepetsera om en vägg hemma. Fast han hos sig och jag hos mig. Vem vet vad som händer.



Denna weekend har varit alldeles utom ordentligt undebar. Om jag får säga vad jag tycker. Och vädret är nog bland det sista vi ska klaga på, fast det har varit minus grader, men solen har varit framme och värmt en ner kyld kind. KÄRLEK!!
2011-02-14
 12:58:09

Karln tillbaka @ work

Lunchen avklarad. Disken undan röjd. Karln tillbaka på jobbet. Jahapp vad ska man nu göra då? Sitta och rulla tummarna och vänta på bättre stunder? Små barn roar sig lätt va de ja.. Tar de tillbaka. Jag är nog inte så lätt road i alla fall.


Skulle vilja baka något känner jag. Men elvispen är hemma hos mig. Och jag trivs bäst att baka i mitt eget kök. Bakdag i morgon i stället. Får förhoppningsvis besök av en lillebror vid namn Kevin. Bjuda på vaniljsemla och cola, tänkte jag. Kanske bjuda Jeanette & Sally på en vaniljsemla med, fast på onsdagen i stället. För det är väl då det är semledagen? Eller...om man skulle bjuda hem Daniel & barnen till mig och flickorna på fika efter jobbet/skolan. Ha lite onsdags mys.


Lite hemlighetsfull är jag fortfarande fast Daniel redan har sett en av mina små hemligheter...hihi... Liten räv bakom örat har jag *ler*.
2011-02-14
 12:42:18

Filmjölkspannkakor till lunch idag



2011-02-14
 10:52:09

Morgonrutinerna är avklarade

Tog mig en underbar morgon promenad på en längre sträcka. Är så fint väder ute, så man måste ju passa på och njuta av solen medans den är framme. Lite kallt var det dock. Men glada sköna tankar och en varmt pirrande i kroppen gjorde att det hela va inte så farligt.
Flickorna tyckte det nog var skönt att få komma ut och sträcka på benen. Vi fick ju till och med oplanerat sällskap. Först så mötte vi två tanter och en stimmig border collie. Sen så möte vi en kvinna som släppte ut hästarna i hagen och hennes lilla bland ras (mops/papillon/tibetans spaniel). Vi hade följe en liten bit. Alltid trevligt, faktiskt. Sista biten på vägen hem för mig och tjejerna så fick dom sista rycket, eller vad man nu ska kalla det. Men hej och hå för här skulle det helt plötsligt lekas hej vildt mitt på vägen. Mina tjejer i ett nötskal. Nu ligger dom på en varsin sida av soffan och myser. Kärlek.


Själv har jag fått i mig lite frukost och en kopp kaffe. Går och lullar lite här hemma i Daniels lägenhet. Myser. Karln är på jobbet. Så jag får som vanligt roa mig själv. Små barn roar sig lätt, säger dom. Och det stämmer ju faktiskt lite. Jag kan vara lite lätt road och finner oftast något att göra. Funderar på att göra filmjölkspannkakor till lunch. Spotify är igång med lite löööve songs, så klart, eftersom det är Valentines day.
2011-02-14
 10:30:36

Syskonkärlek

2011-02-11
 09:17:26

Fortsätt så här nu, SNÄLLA!!

Tror nog att vår stora vädergud hörde min lilla bön. För ingen mer snö har kommit sen i går eftermiddag/kväll. Det har snarare töat bort någon centimeter. Fy fan va skönt. Fortsätt så här nu, snälla!
2011-02-10
 20:10:10

På torsdag äts det ärtsoppa...

på lördag är det fest, men fredagen är ändå den dagen vi gillar mest...*sjunger*...


Fredagar är något vi älskar. Och älska ska vi göra hela helgen. Make some love with the man I love!
Så i morgon åker jag och flickorna till Vislanda. Bara swich in i duschen efter man varit ute med hundarna efter jobbet. Raka benen, fixa till sig lite, packa ihop det lilla man behöver och sen bara bege sig till stationen. Tåget till Alvesta. Tjooohoo. Sen så jävlar blir det andra bananer på den hala isen *ler*.
2011-02-10
 16:57:39

Lunch på Olé

Blev en lätt lunch på Olé tillsammans med Jeanette och Adde idag, så där hastigt och lustigt. Trevligt värre faktiskt. J har nu fått tjänsten i Älmhult i stället. Grattis bruden! Så nu sparar hon en massa timmar farande till Ljungby. Och så kanske det blir mer fika stunder för oss. hehe.

Tog sedan cyklen och trampade ner till Försäkringskassan för att fixa lit med ett par papper. Så nu har jag lite ur världen. Skönt! Blev en runda på IKEA, bara för att jag va i på det hållet. Blev 3 krukor på fynd som ska stå i sovrummet och en grön tjofräs sak som jag ställde i en av mina krukor i stora rummet. Men behöver nog minst 2 till, ser jag. Så får kanske ta en runda dit där nästa vecka och dona med det. Ska köpa några fina hållbara växter att sätta i krukorna med. Blir nog så fint så när det är klart.
Har inte blivit någon lång promenad idag. Lite ångest för det faktiskt. Blivit lite mer soffmys i stället.
2011-02-10
 16:48:14

Ge mig regn!

Trodde att det inte skulle snöa mer idag. Kändes som det i alla fall. Men ack vad man betrog sig hårt i backen. Nu så faller dom vita flingerna snabbt och hårt mot vår en gång så torra mark och lägger sig som ett vitt täcke. Igen. Uch tvi och blä säger jag bara. Tänk om det kunde ha regnat i stället. Regn är inte alls lika illa som detta vita fallande helvete som bara ställer till det för en. Ska då önska mig en massa regn tills i morgon. Så det så. Bort med snön och in med regnet. Vill höra hur regnet slår hårt mot fönster bläcket. Se hur det bildas stora vattenpölar på marken. Känna doften av mina blöta små hundar.

Snälla snälla snälla, du stora väder gud, ge mig regn!!! Jag ska försöka lova att vara en snäll flicka resten av året. Bara du ger mig regn i stället för snö. Snälla...
2011-02-10
 11:17:58

Sugen på en förändring hemma

Är sugen på att göra en förändring här hemma. Men vad? Eller var ska jag börja? Måla om köksbordet och stolarna har jag velat göra ett tag. Börja förbereda sommarens balkong känsla kanske. Leta tyger så att jag kan sy nya gardiner eller en ny tyg-tavla till väggen. Lite nya kuddar i vår färger till soffan. Lite nya växter kanske.

Har så många ideer och planer i mitt lilla huvud att jag nästan blir tokig. Vet inte vad jag vill göra eller hur jag ska gå till väga. Får blädre lite mer i mina små tidningar. Spåna lite.
2011-02-10
 10:58:42

20 över 4 kom mer snö.

Tjugo över fyra så kom det lite mer ny snö. Men inte så mycket verkar det som. Tack och lov för det. Dock så tycker jag att det räcker med snö för denna vinter. Det tycker nog inte våra bestämda väder gudar, så det är bara snällt att bita i det sura äpplet och gilla läget. Vårkänslorna finns kvar inom en, men idag så är dom näöstan som bort blåsta med vinden. Undra när vi ska få se alla vackra vårtacken. Lite har amn redan sett men jag vill se så mycket mer. Önskar att man kunde blåsa bort all snö och låta värmen komma smygandes.

Ingen mer snö, tack! Snälla underbara väder gudar. Ingen mer snö!
2011-02-09
 20:54:36

Semlebullar (bara bullarna)

50 g jäst

2,5 dl mjölk

1,75 dl kesella

0,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 tsk malen eller stött kardemumma

7-10 dl vetemjöl eller vetemjöl special

1 msk rumsvarmt smör

Ägg till pensling

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ner jästen i en degbunke, ljumma upp mjölken och slå den över jästen. Tillsätt även kesellan.
Blanda socker, salt, kardemumma och mjöl och rör ner i degvätskan tillsammans med smöret.
Knåda ihop till en deg och arbeta degen ordentligt, antingen ca 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg bullarna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt på varm plats (exempelvis ovanpå spisen) i ca 30 minuter.
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

(gör fortsättningen på min semla i morgon. och då kommer det förhoppningsvis en liten bild på mitt förhoppningsvis lyckade resultat)
2011-02-09
 19:52:52

Kunde inte låta bli..

Mina nya sköna underwear.
Kunde bara inte låta bli att lägga upp dom..haha..
2011-02-09
 19:24:17

Dricker lite äckligt vin i väntan på jäsning

Är inte ofta eller ska jag vara ärligt så spär jag ALDRIG ut vin. Men detta räliga helvete är jag fan tungen att blanda ut med Loka Päron (det ända jag hade hemma) för att kunna dricka det. Smaka diskmedel annars ju. Tvi bövlen. Ska aldrig mer köpa det! Kommer inte ihåg namnet på det, men det va något starkt vitt vin på tetra. Hua mej. Känner att jag måste dricka upp det nu när det har stått i kylen sen i slutet på förra året. Fan har varit överdrivet frestad så länge nu. Har varit jävligt duktig på att hålla mig borta i från flaskan nu. Tack Daniel! Men idag kunde jag inte motstå. Frestelsen blev för stor. Så nu är det Winnerbäck, jag och vinet. Lite lätt kärlek.


Sitter och väntar på att degen ska jäsa. Håller på med semlebulls degen. Hoppas att jag lyckas *håller tummarna*. Kanske blir att man kan bjuda grannen på semla i morgon. Och älskligen till helgen. Funderar på om man kanske ska ta och bjuda över Daniel med barn nästa vecka när det är semla dagen. Kärleks semlor till mina älsklingar. Om jag lyckas det vill säga. Men det tror jag. Så svårt va det inte att slänga ihop degen, fast jag gjorde fel. Men tror det går bra ändå...hoppas...

2011-02-09
 16:56:40

<3

2011-02-09
 16:52:29

Tack vädret!

Känns som jag har hunnit med mycket idag. Har både gått 8 km, dammusigt, svabbat golvet, diskat, handla, lagat mat, duschat och lite till. Tror jag ska lägga till bakning på denna lista nu me.
Göra bullar till semlorna nästa vecka. Kanske blir någon redan till helgen. Vem vet.
Om man får skryta lite så tycker jag då att jag har varit riktigt jävla duktig idag. Har hunnit med mycket och orkat dessutom. Får nog tacka vårt vackra väder för detta. Tack vädret!
2011-02-09
 16:47:20

2 bh, 3 trosor rikare.

2 bh, 3 trosor rikare. Tur hade jag med när jag gick in på Lindex, 20% rabatt på alla bh. Lite nya underwear kan göra mycket. Va verkligen på tiden jag unnade mig något som sitter närmast på huden. Hoppas att någon speciell uppskattar det lite med. Sensuellt, sexigt, casuall...eller något...
2011-02-09
 11:16:26

8 km morgonpromenad i vårsolen

Skepp å hoj. Nu så är jag i soffan igen efter att ha tagit en morgon runda på ca 8 km. Fy fan va gott det var. Riktigt underbart väder, så va mer eller mindre bara tvungen att ta en ordentlig runda kände jag. Underbart säger jag bara. Och nu så har man två små trötta damer vid sin sida.
Fått i mig en shake nu efter promenaden och sitter och avnjuter en kopp kaffe nu med. Linserna åkte på innan promenaden utan problem.
Undra vad denna dag har att erbjuda?
2011-02-08
 18:31:39

8 km

Gått ca 8 km idag. Funderar på om jag ska ta samma 8 km i morgon. Röra på fläsket! Både jag och mina små tjejer behöver det så. Ut och njuta av vårt vårväder, det som kommer och går alltså.
Hoppas på lika snygga ben denna sommaren som i fjol. "Solen" har man redan börjat leka med... Hellooo solarium!
2011-02-08
 18:21:16

Soffan eller Köket?

Precis avnjutit en god Daniel gourmet-gryta med kroketter. Rester från igår. Men ack så gott det var. Mätt som fan är jag nu. Se om man samlar ork att göra lite bullar. Eller om jag bara stannar i soffan. Soffan är väldigt lockande... Kvällen är ju ung som sagt.
Lite av dagens kanske är avklarade. Skönt. Får ta tag i resten i morgon.
2011-02-08
 15:22:06

Lite vårkänslor

Flickorna och jag tog oss en riktigt lång promenad ner till koloniområdet för att kolla till lotten.
2011-02-08
 15:03:36

Baka eller slappa, ikväll?!?

Sitter och funderar på om man ska ta och göra lite semlebullar i kväll. Eller sådana där whoopie pies. Men vet inte om jag är på riktigt humör för att stå och mysa i köket i kväll. Lite jobbigt att känna så här. Gillar ju att vara kreativ. Hm. Kanske ska fundera lite på det. Känna efter vad som orkas göra.
Ska i alla fall snart ner till byn och hämta linserna och eventuellt lite lite shopping. Sola ska jag också ta och göra när jag ändå är nere i byn och springer.
Har hittat två recept nu. Ett på whoopie pies som verkar enkelt och gott. Och sen är det ett på vaniljsemlor..mums.. Så hur fasiken ska jag ta och göra. Vila idag? Baka i morgon och på torsdag? Sugen på att göra något mumsigt som jag kan bjuda någon söt person på.
2011-02-08
 12:01:42

Har ändrat om mina Måsten till Kanske.

Kanske färga håret lite. Kanske städa lite hemma. Kanske bada hundarna. Kanske baka något gott. Kanske möblera om lite hemma. Kanske klippa hundarna. Kanske ta en riktigt lång blåsig promenad. Kanske hämta ut mina linser. Kanske ta en dusch.
Oj oj oj... Så många kanske. Vad ska man göra egentligen. Börja med ett kanske och sen se om resten hänger med? Kanske ska börja så.
2011-02-08
 08:56:12

Försov sig lite

Blev en liten försovning idag. Tjosanhoppsan. Inte från min sida, va min älskade som råkade försova sig lite. Stressig start på dagen. Lite från min sida och mycket från hans sida. Jobbigt. Stackars älsklingen. Det blev nog rally fart till jobbet idag. Tycker synd om honom.
Tur att man är tung i kroppen idag. Jävlar säger jag bara, tror ju att man ska blåsa bort när som helst. Fångad i en storm vind! Hundarna är jag dock lite rädd för att som ska blåsa bort. Illa illa. Mina små stackars plommongurkor följer nästan med vindstormarna.
Va uppe vid halv 5 och kissade en visslande Betty. Hej jävlar vad de blåste. Regnet slog bra hårt mot fönsterbläcket. Vojne!
2011-02-07
 14:47:19

Att springa naken...

Att springa naken i min särbos lägenhet är nog bland det bästa jag vet!!!
2011-02-07
 13:36:50

Litet hopp om går dagens väder

Går dagens väder gav mig en sådan underbart härlig vårkänsla i hela kroppen tillsammans med den kärlek jag redan känner bubblar inombords. Humöret svajade till och från men jag får då ända säga att jag mådde riktigt jävla as bra.


Det där vita irriterande som har legat på vår mark aldeles förlänge börjar sakta men säkert börjat tyna bort ordentligt mycket. Lööövligt. Fan det kan ju knappat bli bättre. Visst att det är små grått och hav dassigt väder ute idag, så får jag ändå säga att det är skit skönt. Kalas ju!
Dock synd att det är måndag och att helgen har gått alldeles för jävla fort. Men man får njuta så länget det varar. Och nu får vi då fan verkligen hoppas att detta är vår vår vår vår som kommer till oss.


Vindarna blåser, regnet piskar men snön försvinner och gräset kommer fram. Regnet slå mot fönsterbrädet, vinden drar i trädtopparna. Solen försöker presse sig mellan dom tunga molnen. Ger oss ett stadigt hopp om att vi kanske kan få lite värme på vår kind. Ett leende och ett hopp kommer fram. Kärlek oavsätt vilket, bara våren får komma till oss.
2011-02-07
 12:43:11

Tikar? Nja jag börjar nästan tveka!

Mina två små söta flickor har nog inte alla hönsen hemma i det blå skåpet alltså. Sitta ner och kissa, lungt och fint finns inte i denna värld. Nej nej!
Lillasyster lyfter på benet mot väggar, stolpar, staket, snöhögar, grästuvor, ja allt som hon ska kissa på så lyfter hon på sitt lilla ben. Lisa, ja hon är ju inte mycket bättre. Hennes kiss stil finns inte till denna historia. Antingen så kissar man på två ben (lyfter på rumpan så att man står bara på frambenen) eller så kan man gå och kissa samtidigt som man oftast är på två ben. Ja, det finns så många sätt att kissa på. Och man blir mer eller mindre lika road var gång mina hönor ska slå en drill.
Tikar? Nja jag börjar nästan tveka!
2011-02-04
 15:39:31

Fodervärdsavtal - Betty

Så nu har vi skrivit fodervärdsavtal till Betty. Vetrenären på Måndag för att få en liten spruta.
Kopp kaffe och lite tragg hemma hos Ia och pojkarna. Fick träffa Tacha med, en fin boxer som inte mår så bra just nu. Innan vi skulle åka hem så orkade hon sig upp och hälsa. Lisa, Ella & Betty gillade inte ritkgit det hela och förde lite oväsen men tystnade till sist. Eller ja Ella tystnade inte...om hon morrade eller spann vet jag inte men något gjorde hon i alla fall. Gav sjuka Tacha lite massage vilket uppskattade väldigt väldigt mycket märkte jag. Fröken Lisa blev dock lite svartsjuk. Men men. Hade kunnat ta med mig Tacha hem. Pussa på henne lite.
Nu så ska vi vänta på nästa löp hos lilla Bettan. Då ska hon få nuppa med pojke i stället för att nuppa med Lisa hela tiden. Doggy doggy. Kåta som kaniner är mina små flickor just nu. Men snart så är allt som vanligt igen. Hoppas jag!
Va nere på Frö handlen i morse tillsammans med mamma. Lite mindre shopping kan man ju säga. Blev en tidsbokning för fotografering den 25/2, till mina små hönor. Lite kul. Se om dom fastnar, mina puddingar!
2011-02-03
 20:50:26

Lurade nog mig själv

Trodde faktiskt nästan att jag inte skulle ta och baka något idag. Var rätt så bra inställd på att bara ligga på soffan och fisa en jävla massa. Men ack vad jag bedrog mig själv där. Nu har man gjort mer fudge och sen dessutom en sats Brownies (väntar spänt på resultat i denna stund). Hej och hå vad jag ligger i. Fast inga lackpumps på idag. Haha. Kanske ska ha in det som en liten vana. Att ha pumps på när jag bakar något smarrigt. Porr i köket!
Kanske att jag kan slå mig till ro i soffan nu när jag har fått "leka" av mig lite i köket.

Städa har jag inte direkt gjort. Röjt undan disken och lagt in tvätten är det ända jag har gjort. Men, resten har jag bara totalt skitit i. Palla!
Nu så har jag gjort en varsin liten "gottepåse" till Mamma & Malin. Till Daniel och barnen så har jag gjort ett par stycken. Blev en liten låda till Webbe med, killen som snällt hjälpte mig med din lilla dator.
2011-02-03
 20:22:22

Chokladbullar

Precis uttagna från ugnen.



Dom gjorde sig riktigt gott till kvällskaffet igår!
2011-02-03
 20:18:11

Brownies

150 gram smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1½ dl grovhackad choklad

Gör så här:
Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet och blanda sist i grovhackad choklad. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
2011-02-03
 17:11:04

Inte mycket alltid

Hade tid hos optikerna idag. Gick bra. Ingen större förändring på mina vackra bruna ögon här inte. Ska dock tillbaka nästa vecka. Inget allvarligt!
Taktilen idag var lika skön som den brukar. Fast jag har nog mycket tankar i kroppen för jag kunde inte komma till ro helt och hållet. Illa illa. Hoppas att jag släpper snart på det som hänger över mig. Vad det nu kan vara.
Annars idag så har jag faktisk inte gjort många knop. Bara tagit det absolut lugn. Skulle dock behövs göra ett par ärende längre bort i byn. Men orkade bara inte gå så långt bort. Tur det kommer en ny vecka inom kort. Ringde ett par samtal i stället och sen har jag bara suttit gott i soffan och pruttat. Bättre plats på ut sidan.
2011-02-03
 16:51:49

-

Snart är den efter längtade morgon dagen här.
2011-02-02
 20:43:30

Dikt!

Jag ligger ensam i vår säng och tänker på dig.

Dina armar runt mig som jag saknar.

Den trygghet du ger har jag aldrig kännt innan,

och du håller mig starkt men varsamt i din famn.

Känslan av närhet när din hud rör min och vi ligger tätt ihop,

ändå känns det som vi är för långt ifrån varandra.

Jag lyssnar till dina andetag när du sover,

lugnt och fridfullt känns det när du ligger brevid mig.

Jag behöver inga ord, bara värmen och din närhet.

Jag blundar och önskar att du var här.

Kom och sov brevid mig. <3

Fick denna fina dikt av min rara pojkvän på mailen igår. Kan ju bara säga att den gick rakt in i hjärtat på mig, smälte. Det var som om det är skriven för just oss två. Enorm kärlek!
2011-02-02
 18:14:33

Chokladbullar

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
14 dl vetemjöl


Fyllning:

Chokladmarmelad, cirka 1 dl eller efter smak


Garnering:

100 g mörk choklad

Pärlsocker

 

Gör så här:

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Rör i den smulade jästen så att den löser sig och därefter socker, salt, vaniljsocker och så mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att arbeta. Ett tips är att använda så lite mjöl det bara går och sedan fylla på vid utbakningen om det behövs istället. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Dela i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på chokladmarmeladen och rulla till en rulltårta. Skär i 2 cm tjocka skivor och lägg på plåt eller i bullformar. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Garnera genom att ringla över smält choklad och strö över lite pärlsocker.

2011-02-02
 18:12:04

Bakat bullar med lackpumps på fötterna.

Har precis lagt bullarna på jäsning. Har gjort bakning lite mer udda idag, på ett roligt sätt. Tog på mig mina lackpumps och rockat loss i köket med kärlek i mitt hjärta. Får ju göra lite skoj av saker och ting i mellan åt. Sexigt med mjöl över hela sig, mjukis kläder och ett par svarta lackpumps. Skriker ju nästan Porr om mig känner jag. Not!
Hoppas att bullarna blir smarriga!
2011-02-02
 17:29:19

Bakar i stället för sex ;P

Tror jag har kommit på varför jag har börjat baka så mycket på sista tiden. Eller sista tiden kanske det inte är. Eller hm jo kanske. Jag började ju lite smått förra veckan. Aja skit samma. Jag tror i alla fall att jag har kommit på varför.
Det kan vara så att jag får för lite sex mitt i veckan. Träffar ju Daniel bara freda-månda. Vilket gör att tisda-torsda så måste jag ha något att göra. Få lite "utlopp" eller vad man nu ska säga, sitter ibland med för mycket energi som bara måste komma ut. Bubblar inom bords.
Jag gillar ju om att baka och vara kreativ. Precis som jag gillar om att mysa och vara med Daniel. Så det går ju hand i hand faktiskt. Får jag inte sex så kan jag baka. Mycket bra lösning på det hela. Utlösning? Får man ibland med...slut resultatet...
2011-02-02
 14:37:59

Chokladmarmelad

1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
100 g hackad mörk choklad

 

Gör så här:

Koka samman allt utom chokladen till en seg massa. Ta av plattan och rör i chokladen.

Vill man ha den mindre krämig minskar man en aning på grädden och ökar lite på mjölken. Det går också utmärkt att smaksätta den, med apelsin- eller citronskal, chili eller nötter till exempel. Förvara i kylskåp, men ta fram en stund innan servering så att den får mjukna.

2011-02-02
 14:36:02

"det man inte har i huvudet, har man i benen"

Nu har jag verkligen fått känna av ord språket "det man inte har i huvudet, har man i benen".
Va nere på Konsum och skulle handla lite nödvändigt till baket. Kommer hem och börjar lite smått med chokladmarmeladen. Letar efter chokladen jag visste jag la i korgen. FAN, måste ha glömt det i affären!! Efter att ha svurit i 2 minuter så tar jag på mig skorna, igen och går ner till Konsum och frågar om jag glömt chokladen. Jojo minsann det hade jag. På mindre än 30 minuter så har jag varit på Konsum två gånger.
Känns som jag har fått mig ett ordentligt träningspass så som jag har "sprungit". Kommer nog kännas i den där jobbiga vänster foten jag dras med varje dag. Ska i alla fall i nte ut på fler sådana runder idag har jag bestämt mig för. Får vara till i morgon i så fall.
Chokladmarmeladen är i alla fall gjord. Ska bara vänta på att tvätten ska bli torr. Sen så ska jag minsann börja på degen till bullarna. Tjosan hoppsan.
Tror jag ska passa på att ta ut mina flickor nu i väntas tid. Så får jag det gjort med.
2011-02-02
 10:45:00

Sovmorgon? Nä. Morgonbus!

Trodde jag kunde få lite sovmorgon idag. Vilken blåsning jag gick på. Hade till och med stängt av telefonen i hopp att kunna sova lite lite längre. Det som väckte mig för ovanlighetens skull var två morgon pigga damer som lekte i sängen. Bah. Lisa brukar ligga och tryna så länge det går. Men inte idag. Bara för att jag ville sova lite lite längre? Troligen. Betty hade börjat stimma upp Lisa. Full håll igång i sängen. Snällt tjejer! Mycket snällt!
Inget större planerat idag. Inte mer än en evig tvätt och lite städ. Tjoho liksom. Men ska göra lite kul av det hela genom att baka lite bullar. Sen måste jag så klart ner till Frö handlen och handla foder till damerna.
Men ska jag gå eller våga ta en cykel? Det är dagens fråga.
2011-02-01
 20:15:09

Vad gör vi då?

Vi tjejer skiter inte. Vi tjejer bajsar inte. Men vad fan gör vi tjejer egentligen?
2011-02-01
 20:05:41

Hjärteflickorna

2011-02-01
 19:53:00

Sparar lite på krafterna

Sparat på krafterna till i morgon för lite mer bakning. Men då står det också tvätt och städ på schemat. Pust, stön och stånk.
Men sen så har jag inget annat planerat heller så det ska nog bli en rätt skön dag. Bara gå hemma och vara flottig. Mysa med hundarna och njuta. Hoppas att solen skiner med. Runda i skogen blir det troligen med. Länge sedan vi traskade där. Utforska skoges små vårkänslor lite (som om där skulle finnas några nu).
Nu blir det bara soffmys tillsammans med mina flickor.
2011-02-01
 18:52:37

Vit Fudge

1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad

 

Gör så här:

Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.

2011-02-01
 15:32:21

Hemma i soffan igen

Hemma igen efter att ha varit i hallen som vanligt en tisdag och gjort lite nytta. Duktig flicka. Nu så sitter man dock på sofflocket igen och funderar på vad man ska ta och göra. Diska och baka är mest lockande. Ta en liten sväng om men dammsugaren och sen samla ihop all tvätt med. Fest behöver absolut inte stressa med något sådant idag. Hemma och fisa hela dan i morgon. Vilket känns rätt awsome.
Så vad ska man baka idag tro? Kanelbullar? Muffins? Fudge? Kommer nog på något. Men måste ner till affären och handla lite. Ska i alla fall ta och baka något till Daniel och sen till hans kompis eftersom han var en ängel och fixade min dator.
Äch nu har jag då fan inte tid att sitta och lata mig i soffan längre. Upp och studsa!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!