2011-01-31
 18:31:37

Hatar Måndagar & Älskar Fredagar

Jag typ verkligen hatar Måndagar. Sen så älskar jag verkligen Fredagar. Varför?
Ja det är nog inte av samma anledningar som så många andra har. Men det är det att på måndagar så måste jag hem till Älmhult. Tjoho, not! Efter att ha spenderat en underbar helg tillsammans med älsklingen så måste man åter gå till vardagen och den gör min Måndag till pest och pina. Brukar hålla i sig ett par dagar. Närmare Onsdag så kan jag eventuellt börja bli människa igen. Inte alltid med oftast. För då inser jag att det inte är många dagar kvar tills det är Fredag. Och vad händer på fredagar? Jo, då får man träffa den där underbara mannen som gör livet glatt. Lite smått hög på kärleken får jag då säga. Men är det inte så man ska vara? Får ju njuta av det. Och jag älskar det. Varje sekund som jag är med Finast så mår man lovely. Önskar att jag alltid kunde ha den där underbara känslan hela tiden. Men den försvinner och blir gå på måndagar. Vilket suger stor jävla rövkuk alltså...Bah! Men sen så kommer dom här underbara vackra fredagar och räddar mig. Tjoho! Skulle man göra utan dom egentligen.
Vad sker i veckan tro? Mer bakning? Jobb? Möten? Städa?
2011-01-31
 17:32:47

Kalas för Kevin

Va på kalas nere i skaune i lördes. Och det var väl helt okey får jag då säga.
Firade lillebror, Kevin. Han fyllade 18 tidigare i månaden. Men min syster och mamma tyckte att vi kunde göra ett sådant där överraskningsparty eller vad man nu ska kalla det för honom. Så kallat och klart det blev det nu i lördes. Och jo det va ju som sagt trevligt. Nästan alla av Kevins syskon var på plats. Saknades två, dom va nog typ inte direkt bjudna heller för den delen. Hade troligen inte fått komma av sin moder. Men men.
Vi va upp mot 16-17 pers eller något hemma hos morsan. Trevligt. Blev käk, fika, tjöt, nästan lite tjaffs, presenter och så där. Alla tre flickor lekte fint. Daniel och jag åkte hem lite lagom tidigt. Skönt faktiskt. Borta bra men hemma bäst, eller hur. Vi va dom som hade längst att åka med så det var lika bra att sätta sig i bilen och låta den rulla mot våra sköna trakter. Var till och med jag som körde. De ni!
2011-01-31
 17:12:34

Datorn tillbaka i mina händer.

Kan bara tala om att jag sitter vid min egna laptop nu och det funkar felfritt, hoppas jag. Helt jävla fucking awsome alltså. Varit både skönt och jobbigt att vara utan datorn. Men nu så ska jag då inte lyckas få något jävla virus i den.
Daniels polare har pillat på laptopen och nu så har jag till och med ett antivirus program. Dumt av mig att inte fixa det innan. Men men, bättre sent än aldrig. Typ.
Sitter nu i Daniels säng och slö surfar lite. Ärligt talat så har jag bara förflyttat mig från soffan till sängen för att datorn kom hem. Nu är Daniel och hans påg på gympa så jag får lite mer ensam tid. Som om jag inte haft nog av det idag. Har gjort absolut inte ett skit alltså. Fuck så mycket ångest jag har över det egentligen. Men jag har då inte orkat. Bara legat på soffan och kollar The OC. Gått ut med flickorna mellan varven. Råkat somna en stund. Äch va fan det är ju ännu en grå måndag, så lite slö får man vara. Kan jag tycka. Det är ju inte så att jag är det alltid. Brukar ha lite att göra här hemma i Vislanda. Men inte idag. Och det är tillåtet. Kan jag tycka. Möspös, not.
2011-01-31
 17:02:19

Banan- och chokladmuffins med Smarties

12 normalstora muffins

2 dl socker
2 ägg
50 gram smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
2½ dl vetemjöl
1 banan (skivad)
Smarties, mängd efter smak (kan uteslutas, jag använde dock "mini-Smarties", cirka 3/4 dl)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna litegrann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en skål. Blanda gärna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, vispa på låg hastighet tills allt har blandats. Tillsätt mjölken och det smälta smöret i smeten, blanda. Om du vill, häll i Smarties i önskad mängd och rör om försiktigt så att Smarties'en inte går sönder. Häll smeten i muffinsformar till lite, lite mindre än hälften. Skiva en banan och tryck försiktigt i en bananskiva i mitten utav varje muffins. Grädda i mitten utav ugnen i cirka 10 minuter.
2011-01-28
 10:17:17

Uppdatering

Tog med en ensamen tripp till big city igår, Växjö. Fan så skönt det var. Lite shopping på Lagerhaus och inne på Panduro och sen en fika med Erika + son blev det med. Vädret var riktigt jävla kallt men fan så skönt ändå eftersom solen sken på va blåa himmel. Kunde ju inget annat än att njuta.
När man kom hem sen på eftermiddan så var det bara att klä på mina små älskade flickor och ta ut dom på en liten promenad. Sen så började så klart mina tankar leka allan ballan med mig. Fast, vi reda ut det rätt fort. Jag och mina tankar alltså. Tog tag i mig själv och bakade lite muffins. Hej och hå vad jag har muffins i min frys nu känns det som. Dock är det riktgit skönt och absolut hel kul att baka igen. Recept kommer jag lägga upp så fort jag fått tillbaka min egna datorn.
Ärleigt talat så är det jävligt skönt att vara utan datorn. Men man känner sig lite lite lite utelämnad eller vad man ska kalla det. Ingen koll på världen känns det som. Facebook handikappad. Det jag saknar allra mest är fan musiken.
Äch fan nu visslar "lillasyster2 tror det är dags att kissa lite innan jag ska till hallen och göra lite nytta...

2011-01-26
 14:56:52

Knatarslet får Virus men bakar lite istället

Jag är då ett riktigt klant arsle nummer ett i mellan åt. Och nu har jag då verkligen lyckats igen. Lyckats få virus på datorn.
Och nej jag har inte varit inne på någon olämplig sida! Så vidare inte blogg sidor är olämpliga. hm, kanske värt att tänka på.
sitter inne på Nyfiket i grannhuset just nu. Väntar på att jag sak få lite taktil massage. Sen blir det hem igen och ta en liten runda med mina älskade flickor.
I kväll så blir det mer bakning. Får då säga att jag börjar gilla detta, igen.
2011-01-25
 19:58:01

Chokladfudge

40-50 st

3 dl kakao
9 dl strösocker
4 msk ljus sirap
4 dl grädde
8 msk smör
2 msk vaniljsocker
2 kryddmått salt

Gör så här:
Smörj en rektangulär form, cirka 20x30 cm, med smör. 
Lägg kakao, socker, sirap och grädde koka i cirka 20-35 minuter under omrörning. När massan har blivit tjockare (den ska inte bli för tjock och trögflytande), gör ett s.k "kolaprov". Droppa lite utav smeten i ett glas med kallt vatten. Smeten skall stelna, och inte vara lös. Den skall dock inte vara så hård att det går att rulla en kula utav den. Tillsätt smör och vaniljsocker. Häll upp massan i en skål (eller behåll den i kastrullen) och vispa med elvisp på hög hastighet i cirka 1-2 minuter. Häll genast över chokladfudgen i den rektangulära formen. Låt den svalna, och skär sedan i lagom stora bitar.
2011-01-25
 19:55:28

Kladdkakemuffins

12-16 st normalstora muffins

2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och låt det kallna lite grann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda gärna med gaffel så att allt blandas ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, men vispa inte för länge. Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Klicka/häll ut smeten i formarna, fyll till precis hälften eller lite mer än hälften. 
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
2011-01-25
 19:54:17

Kladdkakemuffins & chokladfudge

Så där ja. Nu har jag nästan varit riktigt duktig. Har faktiskt tagit och bakat lite. De va absolut inte igår då jag fick ett sådant här ryck och bakade lite spännande.
Just nu i denna sekund så står kladdkakemuffins i ugnen och ska strax plockas ut och i kylen har jag chokladfudge. Första gången jag gjorde fudge så får se hur resultatet blir lite senare, eller om jag låter det stå tills i morgon. Har inga "förvarings"lådor hemma så måste köpa det i morgon.
Hittade recepten i en blogg. Så kände liksom att jag bara var tvungen att testa lite. Tror jag ska baka lite i morgon med. Men liksom bara om jag har samma lust som idag. Fast egentligen har jag ingen lust till något. Men att baka lite var faktiskt kul. Kreativ. Nästan så att man har saknat känslan.
2011-01-25
 14:35:23

Snödroppar

kan ju bara säga att jag verkligen längtar tills dom små fina snödropparna kommer fram
när solen väl är framme och det är ett underbart väder så får jag då erkänna att jag går och små letar lite efter små vårtecken
än är inga funna men hoppas att det kommer snart
2011-01-25
 14:29:08

Dom sover så jag smyger

Har nu två trötta flickor på varsin sida om mig. Sitter och fundera på om jag ska våga att ge mig ut på byn en liten sväng. Ner till affären och shoppa så att jag kan försöka baka något. Vad? Vet jag inte ännu. Men jag känner att jag vill och nästan måste göra något kreativt. Och sen när jag ändå är nere i byn så ska jag så klart passa på att lägga mig i grillen och få lite color. Så tjusigt så. Lite i hopp om att det ska ge mig ett bättre humör. För idag är jag då inte på något spännande humör. Örk!!!, säger jag bara.
Just det. Tusan med. Måste nog ta och bada "lillasyster" idag med. Hon ser inte fin ut efter dagens promenad. Lite skit i arslet har hon med. Men vill inte väcka henne nu när hon ligger så fint och trynar på soffdivanen. Love my girls!
2011-01-25
 11:40:42

Baka & Sola, kvalitets tid?

Tror faen att jag ska unna mig lite kvalitets tid idag.
Baka något gott kanske. Gå ner och lägga sig i "grillen". Ta en cider eller två. Bara ta det lugnt och inte göra allt för mycket. Men nu ska jag i alla fall ta och gå ut med mina älskade flickor.
Vad skulle jag göra utan mina älskade tjejer egentligen.
2011-01-25
 11:22:55

Ska tydligen ha snott kläder

Fick ett meddelande i söndags. Personen frågade om jag hade några kläder som var hennes. Men det är bara det att jag har lämnat kvar det kan har lånat. Men nu är det tydligen mer "allvarligt" för det känns som man blir anklagad för att ha snott kläder från personen. Dock så förstår jag inte hur jag ska kunna ha snott kläder när det typ inte är något som passar mig ändå. Och sen så har jag inte varit i hennes lägenhet på typ 4 veckor. Så hur fasiken ska jag ha kunnat sno kläder i från henne. Och sen har vi varken samma storlek eller smak på kläder. Sno från en "kompis", nä jag tror inte det alltså. Men få ett meddelande så där hastigt och lustigt och bli anklagad för saker och ting. HALLÅ säger jag bara eller jag mer skriker det. För det är absolut dålig stil. Är det så att man anklagar någon så kan man också be om ursäkt för att personen hade tagit fel. Men nä då. Det är för mycket begärt. Är det så att den personen som anklagar mig för att jag ska ha snott kläder från henne så kan hon då fan gå in i min garderob så ska jag visa att jag inte har något som är hennes.
Kan ju bara säga att få en sådan anklagelse har fått mig att må jävligt dåligt under ett par dagar. Har försökt få tag i henne med men hon vägrar svara. Bah!
2011-01-25
 10:24:01

IKEA igår, mattan på golvet

Jag & Daniel va på IKEA i går. Skulle bara shoppa lite candy (gott & blandat) men fick faktiskt hem min matta som jag gått och kollat på. Och för samma pris som det var tänkt. Heja mig alltså. Kunde väntat till slutet på veckan och handla den men icke den skulle med mig hem igår. Så nu ligger den så fint på golvet här under mig. Flickorna har redan lagt beslag på den. Alla tugg ben över hela matten. *suck*. Säger inget så har jag inget sagt. Känns som om det är lika bra. Älskar mina så hottentottar fast dom är frustrerande i mellan åt.
Kollade upp hur mycket jag hade på mitt "hemliga" konto och så började tanken mer på det där med Ektorp soffan. Åh hej vad tankarna snurrar får jag då fan säga. Hade inte riktigt så mycket som jag trodde. Men jag är ändå jävligt sugen på att slå till på den där soffan. Kanske ska vänta till slutet på februari eller något. Så hinner summan öka lite. Och jag hinner kanske då med köpa soffbord och tv-bänk. Detta jävla tänkande är inte kul alls. Fundera fundera fundera fundera fundera. Känns som om jag inte gör något annat i mellan åt.
men men
2011-01-25
 10:13:39

Poolen i Ljungby

Helgen har varit absolut totalt underbar tycker jag. Men ärligt talat så brukar den faktiskt vara det. Bara jag får vara hos Daniel eller i hans närvaro så är det kalas kalas. Denna helgen hittade vi till och med på lite kuligt tillsammans med barnen.
Skickade in ungarna i bilen efter att vi packat en varsin väska med badkläder. Sen tog vi en tripp till Ljungby och plaskade i poolen. Faktiskt skönt och kul att komma i från lite så tillsammans med barnen. Dom hade verkligen kul får jag säga. Syntes på dom. Söndagen bestod av bara slapp.
Dock har mitt humör inte varit på det absoluta topp som jag skulle vilja. Men va fan. Man kan ju inte vara bäst alltid. Lite smått irriterad. Kantstött. Spott och tvi får jag säga. Glömde nog humöret hemma. Men lusten hade jag med mig till Vislanda.
Så helgen har faktiskt inte varit fy skam. Älskar mina helgen tillsammans med Daniel, flickorna och barnen. Kärlek!
2011-01-20
 20:59:09

Transport från IKEA och hem

Så där ja, nu så har jag målat tånaglarna och funderat lite en stund.

Ringde till IKEA kundservice nu i kväll. Kollade upp vad det skulle kosta om man ville transportera hem något i från varuhuset. Eftersom jag inte har någon bil + släp eller vet någon som har bil med dragkrok osv. Så ringde jag och kollade upp vad det skulle kosta. Faktiskt inte så dyrt. Trodde det skulle vara mycket värre. Så där slapp jag sätta hjärtat mitt i halsen. Så nu ska jag bara dra mig en liten närmare fundering på om jag ska köpa mig en Ektorp soffa på IKEA eller hur jag ska göra. Funderar på det över helgen. Bestämmer mig på Måndag över hur jag ska göra. Måste ringa ett samtal i morgon, se hur mycket kulor jag har undan sparat på mitt "hemliga" konto.
Detta kan innebära att jag snart kan sluta vara sur över soffa och matta. Kanske lönar sig.
2011-01-20
 18:27:42

Mina små fina flickor :)

Lisa & Betty
mina fin fina flickor
2011-01-20
 18:13:02

Våren är kommen i mitt vardagsrum

2011-01-20
 16:08:52

Tar en vinare och kör Torsdagsmys

Ska faktiskt ta och skruva upp en vinare nu. Lägga mig på soffa tillsammans med mina små flickor och ha lite Torsdagsmys.
2011-01-20
 13:01:03

Små måsten kvar

Städningen har gett lite resultat nu känner jag. Lite små måsten kvar sen får de minsann vara för idag. Tvätten får gärna skynda sig lite tycker jag. Men sen va de där med disken med. Äch fan, lika bra att dra en dans med diskborsten så att det blir gjort.
Vill ut och känna kylan bita mot mina kinder och solen värma mitt ansikte. Njuta av det underbara väder vi har idag. För vem vet när vi får det nästa gång.
2011-01-20
 11:30:46

Kaffe? (inget svar)

Här har man gjort X antal försök att ta ett par koppar kaffe och lite tjöt med en person. Men inte fått något vidare bra resultat på det hela. Det ända man har fått som svar är typ "inte idag, men i morgon är jag ledig" eller "är hemma hela dagen i morgon så vi kan ju ta det då. Höras om tid i morgon". Kul tänker jag och väntar på att personen ska höra av sig. Gör personen det? Nä! Jag har till och med skickat meddelande och frågat om vi ska ta den där koppen nu. Men icke fått något svar på det.
Skit samma är det så det ska vara så ger jag fan i allt med att höra av mig i framtiden. Jag har gjort ett par tappra försök nu och pallar inte krypa efter personen mer. Energiätande känner jag att det är. Ger upp helt enkelt. Man kan ju liksom ändå höra av sig på ett eller annat sätt och tala om att typ "nej, jag orkar inte idag. Kan vi ta det vid ett annat tillfälle eller liknande?". Hade hellre fått ett sådant svar än att ute bli. Nä nu får det vara.
2011-01-20
 10:49:56

Städ och tvätt på dagens schema.

Ingen lång promenad med mina flickor nu på morgon kvisten. Dock blir det städning och tvättning. Bara MÅSTE se till att få det gjort innan helgen, så att jag slipper ångesten när man kommer hem nästa vecka. Skönt att komma hem till ett städat hem.
Ser ut att bli fin fint väder idag. Så kanske borde satsa på en runda med flickorna i eftermidda.
2011-01-19
 21:36:13

Midda på Sorello

Säger bara fy fasiken vad mätt jag blev efter att ha varit med M och käkat på Sorello i kväll. Så satans gott alltså. Blev en Biff de Lux med stekt potatis för mig och en stor stark. Satt absolut där det skulle. Hamna näst in till i matkoma. Killarna på Sorello kan konsten med att göra god mat.
Säg inte i mot för då åker du på en propp...
2011-01-19
 20:20:00

Snusktunnelbanan!

2011-01-19
 13:03:37

Skorna har kommit

Lite lycka kom över mig nyss. Fick ett meddelande om att mina nya pjukor har kommit till maxi. Tjooho. Får traska ner och hämta dom lite senare. Gött! Så nu är det bara den där förbannade våren som ska komma till oss med. Sen är allt prima skinka!
2011-01-19
 12:55:00

Än så länge...

Än så länge har dagen rullat på rätt okey. Haft ett möte på kommunen. Varit nere och spenderat lite pengar på byn. Kände bara att kan behövde göra det. Så tog mig ork för det... Skulle dock behöva ner på IKEA med och få hem en matt jävel. Men ger fan upp om det. Kollar blocket om dom har någon istället. Sett att det finns en snygg matta på blocket som är i från IKEA för en "billig" peng... Tror till och med att det står Rebecca på den..hehe.. Maila och kolla lite. Ska svara på en soffa med som jag har visat intresse för. Tror det står Rebecca på den med...hihi...
2011-01-19
 12:54:35

Långpromenad på direkten

Fy fasiken vad min dag började tjusigt alltså. Va bara att slänga på sig kläderna. Dricka ett glas vatten. Koppla flickorna och sen ge sig ut på en lång morgon runda. Kändes fan riktigt skönt att komma ut och röra på sig direkt. Och flickorna gillade de nog med. Ligger i sängen tillsammans med mig just nu och myser.
2011-01-18
 22:39:34

Nagelpyssel

BTW, fixade ju till mina naglar förra veckan. Så tjusigt så. Fixade till dom lite idag igen. Gélen hade börjat spricka och bli dassig så tog mig ork att fila ner och lägga på lite ny gel. Så tjusigt så blev de. Kan jag med, så det så!
Dock blev det inget extra uppiffande på dom nu som jag hade tänkt mig. Men men...det tar jag nästa vecka när det blir "fest" eller vad man nu ska kalla det hela...hm...
2011-01-18
 21:10:04

Omotiverad

Känner mig just nu denna jävla kväll just riktigt omotiverad för saker och ting. Orklös ända ut i stor tårna... Har saker som skall göras, men hallå, ingen ork eller motivation till de hela. Hoppas att det vänder snarast möjligt. Inte alls kul eller spännande.
Se om jag orkar göra lite hemma fix i morgon. Vill ha hem den där dumma mattan på IKEA. Hm. Undra om man kan ta den på cykel. Kanske ska testa. VILL HA!!! SKA HA!!!
Släpper en fis i soffan nu och tar ut mina små flickor på nattakissar runda.
2011-01-18
 19:53:38

Work out Light

Fy fasiken va gott det var att ta en lång promenad med Lisa & Betty igår. Gav en väldigt mycket. Känns i kroppen idag känner jag. Inte orkat ge mig ut på en lång runda idag med dom små. Va dock i hallen och gjorde nytta. Och sen unna jag mig 15 minuter i solariet, slappna av och bara götta sig en stund. Lyx, typ.
Får ta och bruka lite allvar som så många andra gör nu i början av året. Se om man kan göra något vettigt med denna kropp och få någon förändring på vikten och allt vad det hela innebär. Fast jag kör inte på så jävla hårt. Vill inte tappa denna lilla motivation jag har. Tar det typ sakta och säkert. Hålla humöret på topp.
Maten och dess rutiner börjar jag få ordning på. Så någon speciell diet kör jag inte på. Kan jag i alla fall inte påstå. Mitt egna race. Och det är väl så det ska vara. Eller har jag fel? hm. Går nog bra detta, får vi hoppas.
2011-01-18
 19:37:00

Converse Light ox

Faan. Nu vill jag ha våren kommen så att jag kan få använda mina nya Converse. Köpte ett par snygga Converse Light ox, eller rättare sagt jag beställde dom, lite ut stickande färg men det ska de ju fan vara om man går runt i ett par Converse. Längtar till jag får hem dom och ännu mer efter våren så att jag kan börja ha dom ute också.
2011-01-10
 11:44:42

Fuck up!

2011-01-10
 11:43:37

"vuxenpoäng"

Förra veckan var helt upp och ner, egentligen. Men attans så bra det blev ändå. Jag tog mig i kragen och samlade på mig en jävla massa"vuxenpoäng". Fy faen så bra jag är. Bäst helt enkelt. Men en sådan underbar karl vid min sida så kan man ju inte vara något annat. Så det så. Hjälper han mig så är det ju klart att jag hjälper honom. Står vid hans sida. Och det kan jag ju säga att jag gjorde i förra veckan. Ta hand om hans ena guldklip medans han vad vid den andra guldklimpans sida inne på barnsjukan. Ansvar i högsta grad, hallå! Det var något mer eller mindre helt nytt. Men ack så skönt ändå. Få känna sig vuxen, ansvarstagande, omtyckt, ja det finns så mycket jag kände. Men det var underbara känslor. Omställning helt plötsligt så där i en handvändning. Men ett proffs som jag är så klarade jag det med. Heja Rebecca! EGOwoman!
Att ta "vuxenpoäng" är inte så enkelt som folk tror. Men jag klarar det. Kanske bara för att jag är Catwomen...!!!
2011-01-10
 11:30:18

-

Här sker inte mycket
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!