2011-06-01
 19:03:32

Rabarbermuffins med crumble

Smet:
100 gram smör
3 ägg
1½ deciliter strösocker
1 tesked vaniljsocker
2 deciliter mjölk
4 deciliter vetemjöl
2 tesked bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
3-4 rabarber stjälkar
2 matskedar strösocker
3 teskedar malen kanel
smör till stekning

Smuldeg:
75 gram kallt smör
2 deciliter havregryn
1 deciliter strösocker
1 deciliter vetemjöl

Gör så här:
Vispa äggen, socker och vaniljsocker fluffigt och poröst. Rör ner det smälta smöret, mjölken, mjölet, bakpulver och salt. Rör om till en fin och jämn smet. Placera ut pappersformar på en muffinsplåt. Häll i smeten 2/3 delar ungefär.

Skölj och skala rabarbern, dela dom i lagom stora/små bitar. Stek dom tillsammans med smöret, socker och kanelen. Lägg det överst på muffins smeten (du kan också blanda ner det i smeten innan du häller upp i formarna).

Tärna smöret och nyp ihop det med havregryn, socker och mjöl blandningen.
Strö sedan över lite smuldege över muffinsen.

Grädda i ca 20 minuter, 175-200 grader (brås på om du har varmluft eller ej).



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!