2011-02-09
 20:54:36

Semlebullar (bara bullarna)

50 g jäst

2,5 dl mjölk

1,75 dl kesella

0,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 tsk malen eller stött kardemumma

7-10 dl vetemjöl eller vetemjöl special

1 msk rumsvarmt smör

Ägg till pensling

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ner jästen i en degbunke, ljumma upp mjölken och slå den över jästen. Tillsätt även kesellan.
Blanda socker, salt, kardemumma och mjöl och rör ner i degvätskan tillsammans med smöret.
Knåda ihop till en deg och arbeta degen ordentligt, antingen ca 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg bullarna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt på varm plats (exempelvis ovanpå spisen) i ca 30 minuter.
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

(gör fortsättningen på min semla i morgon. och då kommer det förhoppningsvis en liten bild på mitt förhoppningsvis lyckade resultat)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!