18:14:33
Chokladbullar
Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
14 dl vetemjöl
Fyllning:
Chokladmarmelad, cirka 1 dl eller efter smak
Garnering:
100 g mörk choklad
Pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Rör i den smulade jästen så att den löser sig och därefter socker, salt, vaniljsocker och så mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att arbeta. Ett tips är att använda så lite mjöl det bara går och sedan fylla på vid utbakningen om det behövs istället. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Dela i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på chokladmarmeladen och rulla till en rulltårta. Skär i 2 cm tjocka skivor och lägg på plåt eller i bullformar. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Garnera genom att ringla över smält choklad och strö över lite pärlsocker.