2011-03-01
 16:39:03

Utbildningsdag 2

Att gå upp 20 i 5 en tisdags morgon är då verkligen inget jag gillar att göra. Men vad gör man inte för att man typ måste. 45 minuters morgon promenad med flickorna. Sen va det bara att snabbt fixa till sig när man kom in efter morgon rundan för att sedan typ kasta sig i bilen och lämna liten pojke på dagis och sen vidare till Växjö sjukhus. En ny dag, med ännu mer information om insulinpumpen.

Idag så började vi med att byta slangar, "svans", fylla reservoaren med insulin, sätta dit ny nål i skinkan och ta bort den gamla nålen. Kalas mycket att tänka på. I morgon blir det precis samma sak att göra när vi kommer in till sjukhuset. Så man ska väl lite smått förbereda sig redan nu på det hela. Men börjar nog få lite lite lite kläm på saker och ting. Men det är inte mycket känns det som. Seg startad kanske. Lagom stor grupp som delar erfarenheter och frågor om allt vad diabetesen och allt vad det innebär heter.
Ordet ketoner är något som är mer eller mindre nytt i mina öron. Jag har hört Daniel nämna det innan...men...inte riktigt förstått vad det hela innebär. Men tydligen är det något allvarligt. Innebär typ att levern inte får tillräckligt med så mycket socker som behövs och istället som kompensation slår på ketonproduktionen. Det är viktigt att kolla sina ketoner när man typ har symptom på te x magsjuka. Man ska aldrig utesluta ketonerna för det kan bli en förgiftning i kroppen som är allvarlig.
På dag två i insulinpumputbildningen så tycker jag faktiskt att vi har fått lära oss fruktansvärt mycket. Har en morgon dag med som man ser fram i mot. Tacka fasiken själv att vi inte börjar så tidigt som kl kvart i 7 i morgon. Då hade jag nog trillat av pinnen. Kl 9 ska vi vara på plats i morgon och avslutar vid lunch. Inte lika hård dag. Fast...det vet jag ju i och för sig inte. Att sitta vid "skolbänken" på sjukhuset är rätt hårt. Intressant och lärorikt men lite hårt.
Måste bara beröma lilla Loisa till tusen över att hon är så himla duktig med pumpen. Bara 7 år men snappar upp allt som en tvättsvamp. Tjenamors att man ligger i underläge där.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!