2011-05-31
 19:10:42

Rabarberpaj (glutenfri)

3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl potatismjöl (eller vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör/margarin
3-4 stjälkar rabarber

Strö över:
1-2 msk socker
2-3 msk potatismjöl

Gör så här:
Dela på äggen. Lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan.
Tillsätt sockret i vitorna och vispa upp till en vit fluffig smet. Men det ska inte vara så hårt att du kan vända upp och ner på bunken.
I bunken med äggulorna tillsätter du nu potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och det smälta smöret. Vispa upp detta. Blanda sedan ner detta i ägg och socker blandningen och blanda ihop det försiktigt och fint.
Smörj en ugnsfast form på ca 26cm i diameter, bröa med lite ströbröd (om du inte lägger bakplåtspapper i botten). Häll sedan i smeten, tag de ca 1 cm långa rabarber bitarna som du tvättat, skalat och delat i 1 cm stora bitar, lägg i rabarbern. Strö över socker och sikta över potatismjölen över smeten.

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Tag sedan ur och låt svalna. Servera med vaniljsås/kräm eller vaniljglass.




Smaklig spis!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!