2011-07-30
 22:48:57

Sesamfrökakor, chokladfyllda chokladkakor & skurna chokladkakor

Så där ja... Då har jag bakat lite i denna afton med.

Blev chokladfyllda chokladkakor, skurna chokladkakor och sesamfrökakor. Även dessa kakor kommer i från Söta sakers blogg.

Ingen bild idag heller. Sorry läsare. Men tror ni överlever. Söta saker har riktigt härliga bilder. Så ni får njuta av hennes kakbilder så länge...





Chokladfyllda chokladkakor

2 dl hackad choklad
1 msk smör
1 dl socker
1 äggvita
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
en nypa salt
1 tsk bakpulver
ev. 1 msk vatten

Kakao till garnering

Spara en dl av den hackade chokladen och smält den andra decilitern i ett vattenbad. Blanda smör och socker ordentligt och vispa sedan i äggvitan och vaniljsockret. Rör i den smälta chokladen. Blanda mjöl, salt och bakpulver för sig och rör ner i smeten. Rör eventuellt ner en msk vatten om smeten känns för torr. Blanda sist ner det resterande chokladhacket. Klicka ut till små bollar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10 minuter och sikta sedan över lite kakao över varje kaka med hjälp av en tesil.



Skurna chokladkakor

200 g smör
2½ dl socker
5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Till pensling och garnering
1 ägg
Pärlsocker

Blanda alla ingredienserna till en smidig deg och dela den i sex delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 min. Skär dem varma i två centimeter breda, sneda bitar.



Sesamfrökakor

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
½ tsk bikarbonat (utlöst i lite vatten)
½ dl sesamfröm
2½ dl mjöl

Blanda rumsvarmt smör, socker och sirap till en jämn smet. Rör ut bikarbonatet i lite vatten och blanda ner tillsammans med sesamfröna. Arbeta in vetemjölet och forma till en rulle. Linda in i plastfolie och kyl i kylskåpet i cirka en timme. Skär rullen i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 5-7 minuter.



Vad det eventuellt blir att baka i morgon får vi se. Men har lite funderingar på vad...men det säger jag i morgon...



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!