2010-08-02
 22:14:56

Krusbärspaj

  • Krusbärspaj

Deg:
3 dl (180 g) vetemjöl
125 g margarin el smör
3 msk vatten 
Fyllning:
1 liter mogna krusbär
1½ - 2 dl socker (den större mängden till omogna bär)
(½ msk potatismjöl)

Hacka samman mjöl och matfett, tillsätt vattnet arbeta snabbt tillsammans till en deg som får stå kallt en stund.
Kavla ut degen och klä en smord pajform med 2/3 av degen
Lägg krusbären i ett lager över hela bottnen
Strö sockret över (ev blandat med potatismjöl)
Kavla ut resten av degen och gör remsor som lägg som ett galler över bären.
Ugn 225 ° 35-40 minuter
Serveras ljummen med vaniljssås, glass eller grädde



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!